Ready to sail again!

Yes! Het zeilseizoen is weer begonnen! Het is even stil geweest op onze website, maar alle tijd hebben we gestopt in het opknappen van Stevenaak de Victoria S. We hebben in maart een proef-zeilweekend gemaakt waaruit nog een werklijst ontstond.

Inmiddels is deze lijst bijna afgewerkt. Komende week gaan we aan dek alles verven, er komt nog een nieuwe fokkeboom en kluiverboom en er met nog lopendwant vervangen worden. Binnen is de afgelopen winter het leidingwerk vervangen van en naar de (vuil)watertanks, sanitair is opgeknapt, nieuwe vloerbedekking in de kamers, al het houtwerk 2x gelakt, store opnieuw ingetimmerd, biertap/bar getimmerd, machinekamer schoon en alle techniek nagelopen. Ik ben vast nog wat vergeten, maar in iedergeval is alles grondig aangepakt. Dit was ook nodig om er voor te zorgen dat we onze gasten weer een hele fijne tijd aan boord kunnen laten ervaren. Met mooie zeilavonturen tijdens een vriendenweekend zeilen, zeilen met collega's, teambuilding met sportvrienden of een vergaderarrangement in de natuur. 

We hebben de eerste zeemijlen met haar gezeild en genoten van de snelle en comfortabele zeilster. De eerste tocht met Stevenaak Victoria S ging naar Terschelling waar onze gasten de Fjoertoer hebben gelopen. Een prachtige nachtelijke wandeltocht over het eiland langs verschillende vuren. Afgelopen week hebben samen met zeilklipper de Noordvaarder met twee Duitse schoolklassen gezeild over de Waddenzee. Zeilen is zeer geschikt voor een schoolreis en bevordert de teamgeest en individuele ontwikkeling. Een schoolreis zeilen op de Waddenzee is voor de docenten prettig, want je groepsaccommodatie (het schip) is tegelijkertijd de dagactiviteit. Afgelopen week zijn we naar Terschelling, Vileland, Texel en Korwerderzand gezeild. De scholieren krijgen zeilles en kunnen na een paar dagen redelijk zelfstandig het schip varen. Op Vlieland zijn ze gaan varen met snelle ribs om zeehonden te bekijken ten noorden van Terschelling. Op Texel is de groep naar Ecomare gefietst. In de middag en avond hebben we een mooie zeiltocht naar Kornwerderzand gemaakt om daar de week af te sluiten met een bonteavond bij een kampvuur. De Duitse scholieren hebben een avontuurlijk schoolreisje zeilen ervaren waar ze nog lang over na zullen praten. 

Wij bereiden ons voor op de laatste klusweek en hopen komend zeilseizoen onze gasten weer onvergetelijke zeilavonturen te laten beleven aan boord van onze schepen de Noordvaarder & Victoria S.

Zeil je ook eens mee?