In weer & wind

Het jaar is inmiddels een paar weken van start en de eerste maand ligt al weer achter ons. De dagen worden langzaam langer en voor ons komt het zeilseizoen steeds dichterbij. Wat hebben we afgelopen maanden gedaan en wat staat ons nog te wachten?

In november is de Victoria S de helling op gegaan bij de scheepswerf. Ze zit weer mooi in de verf en er zijn diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Binnen in het schip is het sanitair  afgebroken en is dit gedeelte in het schip leeggehaald. Er komen nieuwe vuilwatertanks in en de watertanks hebben ook de nodige aandacht gehad. Deze week worden de 4 tanks weer in het schip geplaatst en kan het timmerwerk beginnen.

Nadat Victoria S begin januari te water is gegaan kon de Noordvaarder de helling op. Buitenom en aan dek is er veel gebikt, geschuurd en liters primer en verf opgesmeerd. Ook hier zijn er de nodige werkzaamheden onder de waterlijn en aan dek uitgevoerd. Van beide schepen zijn de masten en rondhouten eraf gehaald voor inspectie en onderhoud. Zij kunnen op hun plek teruggeplaatst worden. 

In weer en wind werd er buiten gewerkt afgelopen twee maanden. Het is fijn dat de dagen langer worden, want er moet nog best wat werk verzet worden voordat we half maart onze eerste gasten kunnen verwelkomen aan boord. 

Binnenkort stellen we de schipper van de Victoria S aan je voor. Nieuwschierig? Hij is al te zien op onderstaande foto's!