Ontdek Terschelling!

Wat is er te doen op Terschelling? Zeil met ons mee en wij wijzen je de weg...

Vuurtoren de Brandaris

De Brandaris is een van de hoogtepunten wat betreft bezienswaardigheden op Terschelling. Het is namelijk de oudste vuurtoren van Nederland! Wij hebben dagelijks contact met de verkeerspost die bovenin de toren gevestigd is. De vuurtoren werd voor het eerst in 1323 gebouwd om de nauwe opening tussen Vlieland en Terschelling te markeren voor voorbijvarende schepen. Dit is het Stortemelk, waar wij vrijwel dagelijks zeilen. De originele toren staat er niet meer (die stortte rond 1570 in zee), maar de huidige toren stamt nog uit 1594.

Het eiland ontdekken per fiets

Terschelling is een echt fietseiland: het eiland heeft ruim 80 kilometer aan fietspaden! Bij aankomst in de haven nemen wij je mee naar de fietsverhuur en geven je tips voor leuke routes. Een fietstrip maken over het eiland langs de mooiste plekken en leukste dorpjes! Mis in ieder geval Oosterend en Midsland niet: Oosterend is het meest oostelijke dorp op Terschelling en ligt dichtbij het natuurgebied de Boschplaat. Perfect voor natuurliefhebbers en wandelaars! Wie juist van een beetje stedelijke flair houdt, gaat naar Midsland: dit dorp vormt het sfeervolle middelpunt van het eiland.

(Mid)dagje strand

Het Groenestrand is op loopafstand vanaf de haven. Geniet hier van de rust en natuur of een hapje en drankje in strandpaviljoen de Walvis! Het mooiste strand van Terschelling? Die vind je bij het dorpje West Terschelling, genaamd West aan Zee! Het zandstrand is niet alleen erg lang, hij is ook nog erg breed: zo is er altijd ruimte voor zonaanbidders, hardlopers, honden of spelende kinderen.

Eiland beleving om nooit te vergeten!

Er worden super leuke activiteiten georganiseerd voor zowel de zakelijke als particuliere eilandgast. Blokarten, paintball, een gps-eilandtocht, strandrit met een landrover, paardrijden, tocht met een huifkar, kajakken over het Wad: te veel om op te noemen en geschikt voor iedereen. We informeren je hier graag verder over.

Shoppen op Terschelling

Een braderie bezoeken, kleding shoppen, schoenen passen of een typisch souvenirtje meenemen van Terschelling? Winkelen kan het beste in de dorpjes West-Terschelling, Midsland of Hoorn.

Uitgaan op Terschelling

Strandpaviljoenen, gezellige cafés & terrasjes, kroegjes en discotheken: je vindt het op Terschelling! Voor de nachtelijke uren zijn de uitgaanscentra van West-Terschelling en Midsland aanraders, waar je populaire discotheken als WYB, Braskoer, OKA 18 en Danscafé de Stoep vindt. Een bezoek aan Hessel en Tess in cafe de Groene Weide is ook zeker een aanrader!

Wat te doen op Terschelling met regen? 

Zwemmen! Niet op het strand, maar in het gezellige familiezwembad de Dôbe. Of je nu even wat baantjes wil trekken of wil discozwemmen, het kan hier allemaal. 
Het Wrakkenmuseum in Formerum is ook een bezoekje waard! Het museum ligt vol met rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor groot en klein.

Zeil je mee?

Heb je nu ook zin gekregen om dit prachtige Waddeneiland te ontdekken? Stap aan boord met je vrienden, familie of collega's en zeil met een van onze mooie zeilschepen naar dit eiland. Je overnacht aan boord en kan gebruikmaken van de volledig ingerichte scheepskombuis voor het bereiden van heerlijke maaltijden. Als je je echt wil laten verwennen kan onze scheepskok ook meevaren om de maaltijden te bereiden met verse streekprodukten.

Zien we je aan boord?