Een educatieve schoolreis in Friesland

Bij Noordvaarder Zeilreizen draaien de schoolreizen natuurlijk om het maken van plezier samen met klasgenoten, genieten van het prachtige schip en de natuur, maar vergeet niet dat dit soort schoolreizen ook op andere vlakken heel educatief zijn. 

De kinderen leren op een speelse manier alles over zeilen, de omgeving en het werken in teams. Een schoolreis bij Noordvaarder Zeilreizen is een zeilreis vol educatie!

Biologie, natuurkunde en aardrijkskunde

Een reis op een historisch zeilschip van Noordvaarder Zeilreizen is één en al educatie. Veel schoolvakken zijn terug te zien tijdens een schoolreis, namelijk elementen van biologie, natuurkunde en ook aardrijkskunde. De reis is natuurlijk afhankelijk van de wind en het getij en de wensen van de groep. Je ziet tijdens de reis diverse natuurgebieden en de mooiste plekjes van Nederland. Het is mogelijk om een Waddeneiland aan te doen en verder richting het Oostwad te zeilen, vast te lopen op een wantij, droog te vallen en over het wad te lopen. Onze historische zeilschepen hebben een vlakke bodem, dus zijn ideale schepen om droog te vallen: het perfecte moment om de bodem van de Waddenzee te ontdekken en te wandelen over de zeebodem. De Waddenzee staat op de lijst van Unesco Wereld Erfgoed, dus er is heel veel om te ontdekken voor de kinderen. Natuurlijk met alle respect voor de natuur.

De rijke historie van onze schepen

Beide schepen van Noordvaarder Zeilreizen vallen in de categorie platbodems, een typisch Nederlands ontwerp: door zijn geringe diepgang kan hij zeer ondiepe binnenwateren bevaren, waar schepen met een kiel nooit konden komen. De platbodems werden gebouwd voor de vrachtvaart en visserij, maar ook voor de pleziervaart. De Victoria-S is al in 1882 gebouwd onder de naam Daarom en ook de Noordvaarder is een schip vol met historie gebouwd in 1909. Tijdens de schoolreizen kunnen de kinderen alles leren over de rijke historie van de schepen. Ze zeilen mee met een stukje prachtige geschiedenis!

Teamwork en persoonlijke ontwikkeling

Naast geschiedenis, biologie, natuurkunde en aardrijkskunde is er nog een belangrijk aspect tijdens de schoolreizen. Educatie zoals leren zeilen, navigeren, nautische kennis, samenwerken, reisvoorbereiding en ook het bereiden van de maaltijden in onze keuken en nog veel meer. Tijdens de schoolreis leren ze samenwerken en voor zichzelf te zorgen: een hele goede persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie over de educatieve schoolreis?

Een schoolreis van Noordvaarder Zeilreizen staat voor veiligheid, plezier en educatie. Kortom: de ideale schoolreis als introductieweek of ter afsluiting van het schooljaar! Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op.

Zeil met ons mee. Wij weten de weg!