Herfstvakantie: familiezeilreis

Een hele week samen in de buitenlucht! Stap aan boord met je gezin en beleef een bijzondere zeilzwerftocht op de Waddenzee speciaal voor ouders en kinderen. 

gezin voor boeg

Geef je kinderen een onvergetelijke ervaring! Droogvallen, krabbetjes, zeesterretjes, mosseltjes zoeken, zeehonden spotten, zwemmen en naar het strand met een emmer, schep en voetbal. 

Herfstvakantie

Deze zeilreis plannen we in de herfstvakantie van maandag tot vrijdag aan boord van ons comfortabele zeilschip de Noordvaarder. Een super leuke vakantie voor ouder & kind. Stap jij ook aan boord met je gezin? Het is een all-inclusive reis, zeilervaring is niet nodig en veiligheid staat voorop!

De zeiltocht

Op maandagochtend vanaf 10:00 uur stap je aan boord en maakt kennis met de bemanning en de andere gasten. In de loop van de ochtend gaan de trossen los en en worden na de zeiluitleg de zeilen gehesen. Je kan zelf actief de touwen in handen nemen, navigeren of sturen, maar er is ook volop tijd om te genieten van het uitzicht over de Waddenzee. De kinderen kunnen tijdens het zeilen volop meewerken aan dek, krijgen uitleg over het zeilen, helpen sturenen navigeren en leren alle zeemansknopen. Zij worden begeleid door de schipper en matroos. 

De Waddeneilanden

Na een mooie zeiltocht over de Waddenzee meren we in de loop van de middag af in de haven van een van de Waddeneilanden. Er is dan nog voldoende tijd om het eiland te verkennen met een mooie wandeling, per (bak)fiets of gewoon lekker met een emmer &  schep naar het strand. Krabben vangen & zeesterren zoeken in de haven met de kinderen valt ook altijd erg in de smaak. De volgende dag is er nog tijd om naar de duinen en het strand te gaan en daarna worden de zeilen weer gehesen. De zeiltocht gaat verder naar het volgende eiland. De bestemmingen zijn afhankelijk van wind & getij, maar we zullen sowieso naar Vlieland en Terschelling. Of wel naar Ameland en/of Texel zeilen laten we even afhangen van de elementen. Op vrijdag meert het schip weer af in Harlingen en nemen we afscheid van elkaar na een fantastische week op het water. Het zeilen wordt goed afgewisseld met iets leuks op de wal zodat de kinderen zich niet zullen gaan vervelen aan boord en hangerig worden. 

Eten & drinken

Buitenlucht maakt hongerig! Gedurende de zeilweek zal de scheepskok zorgen voor heerlijke maaltijden (ontbijt, lunch & diner) en houd hierbij rekening met de kinderen. Drankjes zijn aan boord verkrijgbaar en worden aan het einde van de zeilreis verrekend (koffie, thee, fris, limonade, bier en wijn). Van de gasten wordt het op prijs gesteld gedurende de reis een helpende hand in de keuken te geven. 

Prijs

De prijs voor deze volledig verzorgde familiezeilreis in de herfstvakantie is 400,00 euro p.p. Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs 225 euro. De prijs is inclusief eten, dekbed en handdoekenset p.p. Je kan kiezen voor een 2- of een 4-persoonskamer. De bedden zijn volledig opgemaakt met dekbed en bedlinnen.  

Veiligheid

Zeilen is ook voor de aller kleinste piraten geschikt aan boord van onze schepen. Plezier en veiligheid staan voorop:

  • zwemvesten zijn aanwezig voor groot en klein. Geef wel van te voren even het gewicht aan van je kind(eren).
  • de railing rondom het schip is voorzien van een net zodat ook de aller kleinsten vrij kunnen rondlopen (a/b Noordvaarder).
  • wij hebben eventueel een harnas om een kleine piraat mee aan te lijnen. Zo hebben onze eigen kinderen hun eerste stapjes ook aan boord geleerd.
  • de veilige zitkuip (kussentjes zijn aanwezig) is ruim en comfortabel voor jong en oud. Kinderen kunnen hier vrij rondlopen.
  • er is een brede rvs loopplank met railing aanwezig voor het van- en aanboord gaan.
  • 's avond gaat de deklamp aan zodat het aan dek voldoende verlicht is.

Boeken & contact

Voor het boeken van een kamer, een vrijblijvende optie of meer informatie kan je gerust contact met ons opnemen. Stap aan boord voor een ontdekkingsreis vol van zeilen, gezelligheid en kinderavonturen die de kleine piraten nooit meer zullen vergeten!

Zeilen met kinderen, een prachtig kinderavontuur!