Bemanning

bemanning NoordvaarderSchippers

Wij, Michael & Elske Smeyers, heten u van harte welkom aan boord van onze stoere en snel zeilende tweemastklipper de Noordvaarder. Iedere tocht is voor ons opnieuw een avontuur. Met veel enthousiasme en jaren lange ervaring op de Waddenzee en het IJsselmeer nemen wij u graag mee naar dit unieke zeilgebied. 

 

 

Michael vaart sinds 1996 op de Noordvaarder, eerst als matroos en vanaf 2000 als schipper. Sinds 2002 is hij eigenaar van de klipper. Hij heeft het diploma stuurman grote vaart en voer heel wat jaren buiten het charterseizoen als stuurman op de wereldzeëen. Hij brengt met enthousiasme zijn grote nautische kennis over aan de gasten. In de winter maanden is hij erg actief met het onderhoud van het schip. Elske is van jongs af aan verknocht aan het zeilen en al jaren actief als beroepszeilster. Zij deed ervaring op skutsjes, realiseerde mede het skutsjesmuseum in Eernewoude, voer in IFKSwedstrijden, was nauw betrokken bij het renoveren van een klipper en voerde deliveries uit van zeiljachten in het Caribischgebied en de Pacific. Zij begon als matroos op de chartervaart en was vervolgens sinds 2000 zetschipper op klippers en tjalken. Elske is sinds 2009 mede-eigenaar van de Noorvaarder. Beide schippers beschikken over het groot vaarbewijs en BHV. Michael is in het bezit van het certificaat Basic Safety. Samen hebben wij drie kleine matrozen: Mara, Keano en Mylan. En scheepshond Vlek is altijd in voor een rondje door de duinen of een duik in zee. 

Matroos 2017

Ik ben Helene, maat op de Noordvaarder deze zomer. Drie jaar geleden stond ik voor de eerste keer op een zeilschip en sindsdien heeft mijn enthousiastme voor wind en water alleen maar toegenomen. En zo heb ik afgelopen jaar mijn werk in een logopediepraktijk voor het leven aan boord verruild. Nu is het dek mijn kantoor, de wind mijn brandstof en de zon mijn draadloos lampje. Ik geef gasten aan boord graag door wat ik tot nu toe geleerd heb, onder het waakzame oog van onze schipper. Ik zie jullie graag aan boord! Helene.

 

Zeilt u mee over de Wadden? Wij weten de weg...