Bemanning Noordvaarder Zeilreizen

Wij, Michael & Elske, zijn de trotse eigenaren van Noordvaarder Zeilreizen met de twee mooie zeilschepen Noordvaarder & Victoria S. We heten onze gasten van harte welkom aan boord. Zeilen is onze passie en dat gevoel brengen we graag over aan onze gasten. Optimaal genieten van de elementen wind, water & getij. Iedere tocht is voor ons opnieuw een avontuur. Met enthousiasme en jaren lange ervaring op de Waddenzee en het IJsselmeer nemen wij je graag mee naar dit bijzonder mooie zeilgebied, wat Werelderfgoed is.

Sinds 1996 op de Noordvaarder, eerst als matroos

Michael vaart sinds 1996 op de Noordvaarder, eerst als matroos en vanaf 2000 als schipper. Sinds 2002 is hij eigenaar van de Noordvaarder. Hij heeft het diploma stuurman grote vaart en voer heel wat jaren buiten het zeilseizoen als stuurman op de wereldzeëen. Hij brengt graag zijn grote nautische kennis over aan de gasten die daar interesse in hebben. In de winter maanden is hij actief met het onderhoud van beide schepen. Elske is van jongs af aan verknocht aan het zeilen. Zij deed ervaring op skutsjes, voer mee in IFKSwedstrijden en voer deliveries van zeiljachten in het Caribischgebied en de Pacific. Zij begon als matroos op de chartervaart en was vervolgens sinds 2000 zetschipper op diverse klippers en tjalken. Elske is sinds 2009 mede-eigenaar van de Noorvaarder. Samen hebben wij drie kleine matrozen: Mara, Keano en Mylan. En scheepshond Vlek is altijd in voor een rondje door de duinen of een duik in zee.

Bij onze bemanning staat de beleving van het zeilen, goede service en veilig zeilen hoog in het vaandel!

Bemanning van de Noordvaarder

Michael en Elske wisslen elkaar af als schipper en varen samen met matroos Philipp. Hij vaart sinds 2018 op zowel de Victoria S als de Noordvaarder en wil heel graag zelf schipper worden. Hij leert je graag het reilen en zeilen aan dek, maar vind het ook gezellig om ’s avond gitaarmuziek te maken bij een kampvuur.

Bemanning van de Victoria S

Arnaud Flierman is de schipper van de Victoria S sinds voorjaar 2019. Hij is een zeer ervaren schipper in onze zeilvloot van traditionele schepen en vriendelijke gastheer. Hij zeilt fanatiek en laat zijn gasten graag de mooiste plekjes op de Waddenzee zien.

Zeil je met ons mee? Wij weten de weg!