Reisinformatie Zeilklipper de Noordvaarder

Binnenkort stapt u aan boord van de klipper de Noordvaarder voor een mooie zeilreis in een van de mooiste natuurgebieden van de wereld. Unesco Werelderfgoed! Er heerst een ontspannen sfeer aan boord en we bespreken graag uw wensen voor de zeiltocht aan boord. Degene die graag de handen uit de mouwen steekt kan het roer of de touwen in handen nemen en de ander ontspant graag aan dek of bereid een maaltijd in de kombuis.

Hier volgt informatie die handig is om te weten voor u aan boord gaat.

Bereikbaarheid

Wij, Michael & Elske, zijn bereikbaar op de volgende telefoonnummers. U kan altijd even contact op nemen als er nog vragen zijn.
• Michael 06-51438486
• Elske 06-46116273

Eten en drinken

De keuken is volledig ingericht om maaltijden te bereiden voor 26 gasten (35 gasten bij een dagtocht). Er is een horeca gasstel met 6 grote pitten en een ruime gasoven, koffiezetapparaat (filters zijn aan boord), twee grote koelkasten, 3 vriesladen, een extra bergruimte met kastruimte voor proviand. U kunt alle proviand zelf inkopen en aan boord brengen. Boodschappen service is ook mogelijk. Neem contact met ons op over deze mogelijkheid. Er is een grote gasbarbecue beschikbaar voor BBQ aan dek, bij slecht weer kan er een regentent aan dek worden opgespannen.

Let op: Zelf meenemen: theedoeken, vaatdoekjes, afwasmiddel/borstel, toiletpapier, kruiden e.d. Op aanvraag kunnen we een keukenpakket verzorgen. Prijs: 15,00 euro per reis.  

Biertap

Er is een biertap aanwezig. U kunt aan boord 20 liter (en op aanvraag vooraf, 50 liter) fusten Jupiler bier kopen. Het is handig dit van te voren even aan te geven zodat we sowieso voldoende aan boord hebben. Het is niet toegestaan eigen fusten mee te nemen en op de tap aan te sluiten. Kratten bier zijn natuurlijk wel toegestaan.

Beddengoed

De bedden zijn opgemaakt met onderlaken en kussen met sloop. Op aanvraag kunnen we dekbedden met hoes, handdoeken en washandjes verzorgen.

Roken

Wegens veiligheidsredenen is het verboden om benedendeks te roken. Aan dek mag dit wel en bij regen spannen we een regentent over de kuip.

Kinderen/ veiligheid

Kinderen zijn altijd van harte welkom aan boord! Zeilen is voor jong & oud. We hebben voldoende zwemvesten aan boord, maar om er zeker van te zijn dat de juiste maat aanwezig is horen we de aantallen graag van te voren. Er is een camping bedje aanwezig. Ook dit graag van te voren doorgeven, want deze is niet standaard aan boord.

Eindreiniging

Aan het einde van de reis moet het schip bezemschoon achtergelaten worden en kan de schoonmaak afgekocht worden voor 105,00 euro. U kunt er ook voor kiezen het schip zelf zo schoon achter te laten als dat het is opgeleverd. Dan vervallen deze kosten. Maar uit ervaring blijkt dat vrijwel iedereen de schoonmaak afkoopt.

We heten u van harte welkom aan boord!