Vaargebied & ligplaats

Zeilen op de Waddenzee & IJselmeer

vaargebied NoordvaarderOnze afvaarthaven is Harlingen met de Waddenzee voor de deur. Deze levendige zeestad heeft veel cultuur en historie en is een ideale plek om de trossen los te gooien en een zeilzwerftocht over de Wadden te beginnen, op zoek naar haar geheimen en humeuren. De Waddenzee is een uniek natuurgebied en geniet de beschermde status van World Heritage Area. Met eb vallen elke dag grote delen van het Wad droog, waardoor de zee steeds weer verandert in een landschap van zandbanken die gevormd worden door wind en water. Met de wind in de zeilen zwerven we over de ondieptes, langs zandbanken waar zeehonden liggen te zonnen, door smalle geulen richting de eilanden.

Met onze geringe diepgang kunnen we alle uithoeken verkennen en op de mooiste plekken droogvallen. Ook het IJsselmeer met oude Zuiderzeehavens is zeker de moeite waard. Enkhuizen, Workum, Marken en Hoorn zijn maar een kleine greep uit de vele unieke plaatsen waarnaar u koers kunt zetten. Met oog op het weer en getij bedenken we in overleg de meest geschikte route.

Zeilen aan boord van de Noordvaarder kenmerkt zich door een sportief en avontuurlijk karakter en er is volop ruimte voor uw eigen inbreng en wensen. Dit alles zorgt voor unieke belevenissen en onvergetelijke ervaringen in een goede sfeer.

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, Workum, Lemmer, Hoorn, Enkhuizen, Amsterdam ....