Ligplaats en vaargebied

Onze afvaarthaven is Harlingen met de Waddenzee voor de deur. Deze levendige zeestad heeft veel cultuur en historie en is een ideale plek om de trossen los te gooien en een zeilzwerftocht over de Wadden te beginnen, op zoek naar haar geheimen en humeuren.

Beide schepen liggen naast elkaar in de Zuiderhaven (t/o nr 76)

Je kan naast het schip (betaald) parkeren om de bagage uit te laden. De schepen liggen op loopafstand van het gezellige centrum van de zeehaven, met vele leuke restaurantjes en bezienswaardigheden. De Albert Heijn ligt op 300 meter afstand van de schepen. Ook is de Aldi vlakbij voor het inkopen van proviand voor de zeilreis. Reisinformatie en catering vertellen je hier meer over.

Vaargebied de Waddenzee

De Waddenzee is een uniek natuurgebied en geniet de beschermde status van Wereld Erfgoed. De zee is een erkend biologisch ecosysteem die je alleen vindt aan de Nederlands-Duits-Deense Noordzeekust. Eb en vloed wisselen elkaar elke zes uur af. Met eb vallen elke dag grote delen van het Wad droog, waardoor de Waddenzee verandert in een landschap van zandbanken en een uitgebreid stelsel van geulen die gevormd worden door wind en water. Deze variatie aan landschappen maakt de waddenzee tot een uniek leefgebied voor meer dan 10.000 vaak zeldzame plant- en diersoorten, wat een uitzonderlijk grote voedselrijkdom voortbrengt. Daarnaast is het een onmisbare tussenstop voor miljoenen vogels tijdens hun trektocht.Met de wind in de zeilen zwerven we over het ondiepe water, langs zandbanken waar zeehonden liggen en door smalle geulen richting de Waddeneilanden. Met onze geringe diepgang (1,20m) kunnen we alle uithoeken verkennen en op de mooiste plekken droogvallen.

Vaargebied het IJsselmeer

Rondom het IJsselmeer bevinden zich prachtige oud-Hollandse dorpjes en stadjes. Tezamen vormen ze een van de mooiste en meest authentieke stukjes van Nederland. Ervaar de sfeer van de traditionele vissersdorpen Monnickendam, Marken, Volendam en de kaasstad Edam. Bezoek het roemrijke verleden van de VOC steden Hoorn en Enkhuizen en de Friese Hanzestad Stavoren. Workum en Hindelopen liggen op de Elfstedenroute en zijn ook zeker een bezoekje waard.

Met oog op het weer en getij bedenken we in overleg de meest geschikte route over de Waddenzee en/of het IJsselmeer. Zeilen aan boord van de schepen van Noordvaarder Zeilreizen kenmerkt zich door een sportief en avontuurlijk karakter en er is volop ruimte voor uw eigen inbreng en wensen. Dit alles zorgt voor unieke belevenissen en onvergetelijke ervaringen in een goede sfeer.

Zeil je met ons mee? Wij weten de weg!