Verbouwing in volle gang!

Nieuwe keuken en sanitair aan boord! In december hebben we de oude keuken, toiletten en douches uit het schip gesloopt. Twee containers zijn afgevoerd. De huid is geheel schoon gebikt en weer geconserveerd.

Half januari is het schip uit het water gegaan bij Draaisma in Franeker waar het schip binnen kan staan. Ideaal met het onbestendige weer in de winter. Standpijpen en oude afsluiters zijn allemaal verwijderd en dicht gelast. Er is een nieuwe afsluiter geplaats voor de afvoer van het vuilwater. De patrijspoorten van de keuken en het sanitair zijn losgehaald en een aantal moet worden vervangen. Het staal is daar in de den ook vernieuwd. Ondertussen werd er buitenom en onder het schip ook flink gewerkt. De kop is geheel kaal gerateld, alles verder goed ontroest, zowel onder als boven water staat de romp weer prachtig in de verf. Er was zelfs nog wat tijd over om de zwaarden nog even in de lak te zetten. Morgen  zal ze weer te water gaan en kan het intimmeren van de keuken, nieuw douches en toiletten beginnen. 

Spannend! Want 1 april gaan de trossen al weer los met de eerste gasten! Maar eerst moet er nog flink wat werk verzet worden. Eind februari krijgen we versterking van onze nieuwe matroos, Helene! Binnenkort zullen we haar even voorstellen. 

Er zijn nog enkele zeilweekenden vrij komend seizoen dus als je nog een leuk weekendje weg met familie, vrienden of collega's zoekt horen we het graag! Zeil mee met zeilklipper de Noordvaarder op de Waddenzee naar de Waddeneilanden. 

Zeil je mee?