Winterklussen aan boord

Buiten is het stormachtig, maar binnen in de schepen wordt er hard gewerkt zodat ze eind maart weer netjes zijn om de eerste gasten te verwelkomen.

 

Vorige winter is het sanitair en de keuken van de Noordvaarder geheel vernieuwd en het interieur in de lak gezet. We zijn nu bezig het houtwerk van buiten aan dek in de lak te zetten en de kamers worden gewit. Maar op de Victoria S zijn grotere klussen aangepakt. Sinds oktober zijn we de nieuwe eigenaar en zijn gelijk bezig gegaan met groot onderhoud. Nieuwe leidingen van en naar de (vuil)watertanks, vlak voor het grootste gedeelte schoon gemaakt inclusief de ballast. De douches en toiletten geheel opgeknapt. Er is een bar met biertap geheel nieuw ingetimmerd en geinstalleerd. Nu gaan we bezig alles grondig te schuren en te lakken. De Machinekamer wordt geheel nagekeken. Hopelijk is dit alles af zodra het zonnetje begint te schijnen en weer wat warmer wordt. Dan gaan we namelijk aan dek bezig om daar alles in de verf te zetten en lopend want na te kijken en vervangen waar nodig.

Zoals je leest een hele klussenlijst nog! Maar we hebben er alle vertrouwen in dan het mooi wordt en af komt. Julia is de nieuwe maatroos aan boord van de Noordvaarder en zij zal binnekort ook komen helpen. Kilian wordt de schipper op de Victoria S en zal vanaf februari ook tijd aan boord spenderen om haar vaarklaar te maken. 

Niet alleen aan boord wordt hard gewerkt! We zijn ook bezig om meezeilreizen aan te bieden voor volwassenen en een ouder-kind zeilreis. Blijf ons volgen om zo op de hoogte te blijven van onze nieuwe reizen op de Waddenzee. De website is ook vol in ontwikkeling zowel in het Nederlands, Duits en Engels.

We gaan nu gauw  weer aan de slag! 

Hopelijk zien we je aan boord!