vlieland

Cultuur opsnuiven op Vlieland

Wij nemen je mee naar een van onze mooiste bestemmingen op de Waddenzee, Vlieland! Als we afmeren in de haven van Vlieland kan je gelijk vanaf het schip de duin overlopen, een duik nemen in zee of een mooie strandwandeling maken. Maar op Vlieland is er nog veel meer te beleven en ontdekken, zoals de cultuur van het eiland…

Zeil mee met je vriendengroep, familie of collega’s naar het bijzondere eiland Vlieland.

Bezoek de Nicolaaskerk op Vlieland

Neem een kijkje in de kerk. Een huis van God zonder opsmuk, volgens romantici ooit in armoede ‘bij elkaar gejut’. Bezoekers van de Nicolaaskerk worden omringd door één brok historie. Het verleden nestelt zich in de houten kolom die het noordelijke en zuidelijke deel van de kerk scheidt. Stoere steunpilaren met originele masten van een op Vlieland gestrand zeilschip. Verhalen van vroeger gaan schuil achter het fraaie kerkinterieur. De eeuwenoude zeemanskerk van Vlieland is veel meer dan alleen een gebouw voor de wekelijkse eredienst. Het bedehuis is ook jaren een waardig podium voor uiteenlopende ‘schone kunsten’ onder de vlag van Cultuur bij Kaarslicht en Concerten bij Kaarslicht. Een prachtige ambiance voor klassiek pianorecital tot luchtig theater, een intieme vertelling of een goed gesprek.

Het Tromp’s Huys op Vlieland

Tromp’s Huys is het oudste pand van oost-Vlieland. Voor de deur staat nog één van de fiere kanonnen van het vergane goudschip La Lutine. Het pand (anno 1575) dankt zijn naam aan de persoonlijke bewondering van bewoners voor admiraal Maarten Tromp en zijn zoon opperbevelhebber Cornelis Tromp. Denk niet dat Museum Tromp’s Huys zich beperkt tot de exclusieve erfenis van de laatste bewoonster Betzy Akersloot-Berg. Uiteraard ademt het statige scheef gezakte pand in de Dorpsstraat in royale mate de sfeer van zeeschilders, maar deze dik bepleisterde muren vertellen meer verhalen… zeil mee met ons en we gaan ze samen ontdekken…

Podium Vlieland

Neem ook een plaats in een solo of loveseat in zaal 1 van Podium Vlieland. Die naam suggereert dat er meerdere ruimtes zijn en dat klopt wel een beetje: het eiland zelf is een weerloos toneel zonder grenzen. Podium Vlieland staat synoniem met ‘boeiende gebeurtenissen’. Een breed begrip. Vaak worden films met verdieping gedraaid van het type Arthouse, maar het kan net zo goed een lokaal stuk muziek zijn, kleinkunst op niveau, cabaret of een lezing over Vlielands verleden. Wat je noemt cultuur op schoot: het podium is dichtbij, de sfeer is prettig huiselijk.

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je zin om samen met vrienden, familie of collega’s op een van onze prachtige historische schepen naar Vlieland te zeilen? Jullie overnachten aan boord van onze comfortabele zeilschepen. De maaltijden worden door jullie zelf of onze scheepskok bereid in de volledig ingerichte kombuis. Neem gerust contact met ons op. We maken vrijblijvend een offerte voor deze bijzondere zeilreis naar Vlieland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord