Brandarisrace, een uniek spektakel

Brandarisrace, een uniek spektakel!

Wat is de Brandarisrace? De Brandarisrace is een jaarlijkse zeilwedstrijd met 70 tot 80 traditionele zeilschepen, van Harlingen naar het eiland Terschelling op de Waddenzee. Organisator Herman Brandsma is de oude eigenaar van onze mooie klipper de Noordvaarder.

Waarom heet de zeilwedstrijd Brandarisrace?

De zeilwedstrijd is vernoemd naar de beroemde vuurtoren van Terschelling, de Brandaris!

Wanneer vindt de zeilwedstrijd plaats?

De zewilwedstrijd vindt jaarlijks plaats in het derde weekend van oktober. Dit jaar voor de 26e keer op 19 en 20 oktober.

Heb ik zeilervaring nodig?

Nee !! Zeilervaring is niet nodig. Onze zeilschepen hebben een ervaren schipper en bemanning die je alle trucs en tips leert die je nodig hebt om het zeilschip snel en veilig te zeilen.

Hoe ziet het weekend met de Brandarisrace naar Terschelling eruit?

Vrijdagavond: Om 20:00 stap je aan boord van het zeilschip in Harlingen. De schipper en de bemanning zullen je verwelkomen en dan zal je de rest van de groep ontmoeten. Harlingen biedt goed nachtleven op vrijdagavond, maar je kunt natuurlijk ook gezellig samen aan boord blijven.

Zaterdag: Je slaapt op het schip in Harlingen en de volgende ochtend wordt het ontbijt geserveerd in de gezellige salon. Na het ontbijt is er een korte zeilinstructie en een toewijzing van taken en teams aan dek. Alle schepen verlaten de haven van Harlingen, omdat buiten de haven van Harlingen wordt gestart. Alle schepen gaan met elkaar de strijd aan opweg naar het eiland Terschelling. De finish ligt voor het eiland. Omdat de zeilwedstrijd niet de hele dag duurt, biedt dit de mogelijkheid om ’s middags het eiland te ontdekken, een fiets te huren of gewoon een wandeling te maken. Aan het einde van de dag, na het diner aan boord, vindt de prijsuitreiking plaats op het eiland in een pub, gevolgd door een groot feest.

zondag: Na het ontbijt en misschien een wandeling over het strand zeil je weer terug naar Harlingen. ’s Middags kom je aan in Harlingen en neem je afscheid van de groep en schipper en bemanning.

“Het is in elk geval echt een unieke kans om de speciale sfeer van een zeilwedstrijd met traditionele zeilschepen te ervaren”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie