De Waddenzee zit vol verhalen

Niet voor niets heeft de Waddenzee erkenning gekregen als Werelderfgoed. Het is een prachtig gebied vol verhalen, wildlife en de mooiste natuur!

Iedere avond wordt de zeelucht omgetoverd tot een prachtig kleurenpalet tijdens zonsondergang. We spotten zeehondjes, worden omgeven door uitzonderlijk natuur en genieten van een uitzicht om niet te vergeten. De Waddenzee heeft je talloze verhalen te vertellen.

Verhalen van de Waddenzee

Het meest bekende van de Waddenzee is natuurlijk het Wadlopen en de bijzondere Waddeneilanden. Twee keer per dag vallen grote delen van de Waddenzee droog door eb en vloed. De drooggevallen gedeelten maken het mogelijk te gaan Wadlopen van het vaste land naar een Waddeneiland. Tijdens het droogvallen komen ook talloze garnaaltjes, schelpdiertjes, wormen en slakjes tevoorschijn. Dit trekt een groot aantal vogels naar de zandplaten, zoals meeuwen, kluten en sterns. Perfect voor de vogelliefhebbers onder ons!

Zeehondjes spotten

Tijdens een zeilreis zien we ook honderden zeehonden op de zandbanken liggen zonnen. Het is de perfecte plek voor de zeehond om jongen te zogen en om uitgebreid uit te rusten. De nieuwsgierige zeehondjes komen regelmatig even kijken bij onze schepen, waardoor je zomaar oog in oog staat met een prachtige wilde dier.

De Waddeneilanden

Als we het hebben over de Nederlandse Waddeneilanden, dan hebben we het over Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ieder eiland is weer anders. Met elk een bijzondere natuur, bezienswaardigheden en unieke evenementen en festivals. Bekijk gerust onze zeilarrangementen naar de Waddeneilanden en boek alvast jouw weekendje Waddeneiland in 2020!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie