Oh nee, het gaat regenen!

Je hebt een heerlijke dag zeilen gepland, samen met de kinderen. De avond ervoor ben je al druk met het inpakken van de tassen. Je wilt natuurlijk niks vergeten! De kinderen kijken al tijden uit naar dit prachtige avontuur en jij net zo veel.

Heerlijk weg dromen op de Waddenzee. Genieten van het water, de natuur en de vele dieren die te zien zijn op het Wad. Om je nog extra voor te bereiden, bekijk je ook nog even de weersvoorspellingen op je telefoon. Van schrik laat je je telefoon vallen: het gaat regenen! Oh nee, wat nu? Geen paniek. Regen tijdens het zeilen hoeft helemaal niet erg te zijn!

Bereid je voor met geschikte kleding

Zeilen kan namelijk ook erg leuk zijn als het regent. Je moet je natuurlijk wel goed voorbereiden door regenkleding mee te nemen, maar dan is het één groot avontuur. Zeil mee met de schipper en laat ook de kinderen helpen met het zeilen.  Er zijn zwemvesten aanwezig aan boord en gelukkig regent het bijna nooit de hele dag in Nederland!

Het stuurwiel staat achter de schipperswoning en je bent altijd welkom om te helpen met zeilen, sturen en navigeren, maar natuurlijk ook voor een praatje met de schipper. Hij kan jou alles vertellen over het zeilen en wat er allemaal gebeurd op de Waddenzee. Als jullie even niet in de regen willen staan, kan er in de haven een regentent over de comfortabele zitkuip worden gespannen.

Lekker opwarmen met warme chocolademelk

Zeilen aan boord van onze schepen kenmerkt zicht door een sportief en avontuurlijk karakter, maar je kunt natuurlijk ook altijd even opwarmen in de sfeervolle salon met heerlijk warme chocolademelk.

De salon van de Noordvaarder en de Victoria-S stralen een gemoedelijke scheepsfeer uit en zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt er naar muziek luisteren uit de Boze-muziekbox (werkt via Bluetooth) en er zijn diverse gezelschapspellen aanwezig en ook is er een kleine scheepsbibliotheek aanwezig. Genoeg vertier als het weer een beetje tegen zit. Je kunt vanuit de sfeervolle salon direct naar buiten kijken, dus je hoeft niks te missen van de Waddenzee.

Ook is er genoeg te doen voor de kleine piraten in het gezelschap! Er is namelijk een waddenkist aanwezig vol met alle geheimen van het Wad. Is er toch kleding onvoorzien nat geworden? In overleg kun je ook gebruik maken van de wasmachine en de droger.

Genoeg activiteiten binnen

En natuurlijk zijn er ook op de Waddeneilanden genoeg dingen te doen als het regent. Je kunt natuurlijk heerlijk fietsen als het zonnetje schijnt, maar ook de binnen activiteiten zijn erg leuk. Zo is er op elk Waddeneiland wel een binnenzwembad te vinden en zijn er genoeg leuke musea. Op de website van de Wadden kun je veel informatie hierover terug vinden.

Een zeilreis boeken?

Boek een zeilreis bij Noordvaarder Zeilreizen en beleef een unieke en onvergetelijke ervaring! De schepen zijn uitermate geschikt voor familieweekenden, vriendenweekenden, bedrijfsuitjes en schoolreisjes op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Er is volop ruimte voor eigen inbreng of wensen, dus neem contact met ons op. Wij helpen jullie graag verder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord