Wordt vrienden van de Noordvaarder & Victoria S

Steun onze zeilschepen, een prachtig stukje cultureel erfgoed, die in dit zware weer voor de wal moeten blijven liggen…

Het fonds : “Vrienden van de Noordvaarder & Victoria S”

Sinds 2000 laten wij ons leiden door wind & getij aan boord van de prachtige Noordvaarder. Sinds 2017 behoort ook de Victoria S tot onze vloot. De Noordvaarder is gebouwd in 1909 in Lemmer en de Victoria S in 1882 in Kinderdijk.  Beide als zeilend vrachtschip. Wij zorgen er voor dat deze historische zeilschepen van meer van 100 jaar oud kunnen blijven bestaan. Dat doen wij niet alleen! Dit wordt mogelijk gemaakt door alle gasten die met ons meezeilen over de Waddenzee en het IJsselmeer! Wij zijn hier erg dankbaar voor en zo door de jaren heen hebben zowel wij als onze schepen vele vrienden gemaakt.

Sinds voorjaar 2020 zijn onze schepen helaas in zwaar weer terecht gekomen en hebben we de deuren moeten sluiten wegens het Corona virus in de wereld. Dit had niemand voorzien. We wachten op versoepeling van de maatregelen. Maar aan boord is de 1,5 meter regel niet zodanig te handhaven dat wij met onze groepen samen kunnen zeilen. Zowel qua ruimte binnen, maar ook wegens de veiligheid aan boord tijdens het zeilen in het niet haalbaar. Zeilen bij ons aan boord is echt teamwork namelijk!

Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: dat onze schepen nog heel lang de Nederlandse wateren kunnen bezeilen en een stukje cultureel erfgoed behouden blijft. Daarom hebben wij het fonds “Vrienden van Noordvaarder zeilreizen” opgezet.  Jij kan onze schepen helpen door een bijdrage aan het onderhoud van onze oude zeilschepen te doneren. Door je aan te melden als vriend en een donatie te doen kan jij ons helpen deze schepen boven water te houden in deze storm.

Ook als de storm weer is gaan liggen, blijf je natuurlijk vriend van de schepen! We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen en onze plannen! Er zitten nog zo veel ideeën in het vat! Zodra wij weer een wat ruimere koers kunnen varen zullen we de donateurs op een leuke manier bedanken.

Het zou mooi zijn als iedereen die onvergetelijke herinneringen heeft gemaakt aan boord van onze beide zeilschepen een kleine bijdrage schenkt aan deze meer dan 100 jaar oude zeilschepen. Zodat we de komende jaren samen nieuwe herinneringen kunnen gaan maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze avonturen en de koers die we varen .

Als “vriend van Noordvaarder Zeilreizen” steun je de schepen in hun bestaan!

Hoe kan je doneren?

Je kan een bedrag naar wens overmaken op het volgende rekeningnummer:

T.n.v. Zeilklipper Noordvaarder of M.J.J. Smeyers. O.v.v. Donatie Vrienden van Noordvaarder Zeilreizen
IBAN: NL59RABO0322083613
BIC: RABONL2U

Laat ons even weten per mail of het contactformulier dat je een donatie hebt gedaan en dan kunnen we je adresgegevens verwerken ;).

Hoe schrijf je in voor de nieuwsbrief?

Stuur ons even een mailtje of een berichtje via ons contactformulier. Dan zetten we je mailadres op de lijst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord