Stevenaak Victoria S

Zeil mee op Stevenaak de Victoria S op de Waddenzee en het IJsselmeer met uw (sport)vrienden, familie of collega's. Het schip is ingericht voor 24 gasten voor een meerdaagsetochten en 30 gasten voor een dagtocht zeilen. Het schip is zeer geschikt voor een vriendenweekend, familieweekend, reünie, bedrijfsuitje, personeelsuitje, teamtraining of gewoon om een weekendje uit te waaien op de Waddenzee of IJsselmeer. Een zeilavontuur met de schoolklas is zeer geschikt voor de teamgeest en individuele ontwikkeling!

Sinds oktober 2017 zijn wij, Michael & Elske de trotse eigenaren van de Victoria S en zeilen met haar en onze gasten over de Waddenzee en het IJsselmeer. In de winter van 2017-2018 is zij geheel opgeknapt. Tevens hebben we een historisch onderzoek naar de Victoria S uitgevoerd en er blijkt redelijk wat bekend te zijn van het schip, waarbij we ook wel wat tegenstrijdigheden tegen komen ten aanzien van haar leeftijd. Wij gaan er van uit dat zij in 1882 met een lengte van 23,56 m onder de naam Daarom! te water liep op van de werf van Jonker in Kinderdijk (een wat aparte naam, maar een paar jaar eerder werd haar zusterschip, de stevenaak Waarom op dezelfde werf gebouwd. Dit schip vaart ook als charterschip onder de naam La Bohème). In 1898 is de Victoria S op de werf "De Hoop der drie Gebroeders" van de gebroeders Paans in Roodevaart (bij Moerdijk) verlengd tot de huidige lengte van 28,38 m. Het schip voer vervolgens onder de naam Grevelingen en Vios II. In de 90-er jaren van de vorige eeuw werd het schip verbouwd tot charterschip en kreeg het de naam Victoria S. Meer informatie en historie over dit schip en de bruine vloot is binnenkort beschikbaar. 

Welkom aan boord!

IMG 4755IMG buitenvoorkant

Zeilen aan boord van Victoria S kenmerkt zich door een sportief, avontuurlijk en ontspannen karakter en er is volop ruimte voor uw eigen inbreng en wensen. Dit alles zorgt voor unieke en onvergetelijke ervaringen in een goede sfeer tijdens een zeiltocht op de Waddenzee of IJsselmeer


Kombuis

De scheepskeuken is volledig ingericht voor het bereiden van alle maaltijden voor 24 gasten (35 gasten bij dagtocht). Ze is voorzien van:

Ruime koelkast en vrieskast

4 pits horeca gasfornuis

gasoven onder het fornuis

Koffiezet apparaat

Uitgebreid assortiment grote pannen, borden, glazen en bestek e.d.

Barbecue is beschikbaar

Ruime store met kastruimte voor proviand


IMG keuken

 

De salon

De salon straalt een gemoedelijke scheepssfeer uit en is ruim genoeg om met de hele groep te zitten. Er is een Boze-muziekbox geinstalleerd (werkt via bluetooth), er zijn diverse gezelschapsspellen en een kleine scheepsbibliotheek. Voor kinderen is er een waddenkist om alle geheimen van het wad te ontdekken tijdens het droogvallen. Tevens is er een biertap voor een welverdiend "aanlegbiertje" (20 liter Jupilerfusten, 50 literfust op aanvraag). EHBO-koffer en zwemvesten zijn aanwezig.

IMG dagverblijfvs 

 

Slapen

Het schip heeft 24 een-persoonsbedden verdeeld over 11 kamers:

8 x 2-persoonshutten

2 x 4- persoonshutten

De stapelbedden zijn voorzien van comfortabele matrassen met elk een goed hoofdkussen. De bedden zijn fris opgemaakt met hoeslaken en kussensloop. De hutten zijn voorzien van een wasbak met warm & koud stromend water, een verwarming en 220 V. Het hele schip kan verwarmd worden door de cv-installatie. Kinderbedje, dekbedden en handdoekenset zijn op aanvraag beschikbaar.

IMG hut  

 

Sanitair


De Victoria S beschikt over 2 ruime douches met thermostaatkraan en 2 comfortabele toiletten. Het sanitair is opgeknapt in winter 2017/2018.      

douche

 

Aan dek

Het schip is voorzien van ruime dekken waarop je goed en veilig kunt bewegen. Je kan hier heerlijk zonnen, maar ook actief bezig zijn met het zeilwerk of genieten van de zee en haar humeuren. Het stuurwiel staat achter de schipperswoning en je bent hier altijd welkom voor een praatje, sturen, navigeren of helpen met het zeilen. Hierdoor heb je direct contact met de schipper. Voor het gemak is het schip uitgerust met elektrische zwaardlieren en electrische ankerlier. Voor de veiligheid is het dek 's avonds verlicht door middel van dekverlichting en kan je van- en aan boord via een gekeurde loopplank. De railing van het schip is 90 cm. hoog wat bijdraagt aan de veiligheid tijdens het varen. Aan dek, als het weer wat minder is kan er in de haven een regentent over de comfortabele zitkuip voor de roef worden gespannen. 

IMG aandek

IMG achterkant

 

20051105224407228

 

Zeil je met ons mee met de Victoria S? Wij weten de weg...