Zeilklipper de Noordvaarder

Zeilen op de Waddenzee met klipper de Noordvaarder! Heeft u zin om fanatiek te zeilen, op uw gemak de Waddeneilanden te verkennen of te gaan droogvallen? Zeil met ons mee met uw (sport)vrienden, familie of collega's. Het schip is ingericht voor 26 gasten en leent zich perfect voor een vriendenweekend, familieweekend, bedrijfsuitje, personeelsuitje, teamtraining of gewoon om een weekendje uit te waaien op de Waddenzee of IJsselmeer. Een zeilweek met de schoolklas is zeer geschikt voor de teamgeest en individuele ontwikkeling! De Noordvaarder is gebouwd in 1909 in Lemmer als vrachtvaarder. Sinds 2001 zijn wij, Michael & Elske, de trotse eigenaren en zeilen met haar en onze gasten over de Waddenzee en het IJsselmeer. Welkom aan boord!

Zeilen aan boord van de Noordvaarder kenmerkt zich door een sportief en avontuurlijk karakter en er is volop ruimte voor uw eigen inbreng en wensen. Dit alles zorgt voor unieke belevenissen en onvergetelijke ervaringen in een goede sfeer tijdens een zeiltocht op de Waddenzee of IJsselmeer.

Bekijk de interieurfoto's van zeilklipper de Noordvaarder. 


Kombuis

De nieuwe scheepskeuken is volledig ingericht voor het bereiden van alle maaltijden voor 26 gasten (35 gasten bij dagtocht). In 2017 is zij geheel vernieuwd en voorzien van:
  • 2 ruime koelkasten met vriesladen (totaal 500 liter inhoud)
  • 6 pits horeca gasfornuis
  • Ruime gasoven
  • Koffiezet apparaat
  • Uitgebreid assortiment grote pannen, borden, glazen en bestek
  • Grote gasbarbecue aan dek
  • Ruime store met kastruimte voor proviand en extra koelkast met vriesladen. 

Klipper Noordvaarder 8 Klipper Noordvaarder 9


Salon

De salon straalt een gemoedelijke scheepssfeer uit van waaruit men direct naar buiten kan kijken. In de salon is een Boze-muziekbox geinstalleerd (werkt via bluetooth), er zijn diverse gezelschapsspellen en een kleine scheepsbibliotheek. Voor kinderen is er een waddenkist om alle geheimen van het wad te ontdekken tijdens het droogvallen. Tevens is er een biertap voor een  welverdiend "aanlegbiertje" (20 liter Jupilerfusten, 50 literfust op aanvraag). Wasmachine en droger zijn in overleg te gebruiken. EHBO-koffer en zwemvesten zijn aanwezig.

Verblijf4metschaal Klipper Noordvaarder 2


Slapen

Het schip heeft 26 een-persoonsbedden verdeeld over 11 kamers:
  • 9 x 2-persoonshutten
  • 2 x 4- persoonshutten

De stapelbedden zijn voorzien van comfortabele matrassen met elk een goed hoofdkussen. De bedden zijn fris opgemaakt met hoeslaken en kussensloop. De hutten zijn voorzien van een wasbak met stromend water en 220 V. Het hele schip kan verwarmd worden door de cv-installatie. Kinderbedje, dekbedden en handdoekenset zijn op aanvraag beschikbaar.

Hut1 Hut2

 

 

Sanitair

De noordvaarder beschikt over 2 ruime douches met thermostaatkraan en 2 comfortabele toiletten. Geheel vernieuwd in 2017.

Klipper Noordvaarder 13 Klipper Noordvaarder 12

 

Aan dek

Het schip is voorzien van ruime dekken waarop u zich goed en veilig kunt bewegen. U kunt hier heerlijk zonnen, maar ook actief bezig zijn met het zeilwerk of genieten van de zee en haar humeuren. Het stuurwiel staat vlak voor de schipperswoning met daarvoor een ruime en veilige zitgelegenheid voor de gasten. Hierdoor heeft u direct contact met de schipper. Voor het gemak is het schip uitgerust met elektrische zwaardlierenVoor uw veiligheid is het dek 's avonds verlicht door middel van dekverlichting en kunt u van- en aan boord via een loopplank. De railing van het schip is beveiligd met een net zodat ook de allerkleinste opvarenden zich aan dek veilig kunnen bewegen. Aan dek, als het weer wat minder is kan er in de haven een regentent over de kuip worden gespannen. 

Klipper Noordvaarder 18 Klipper Noordvaarder 37


Plattegrond

(nieuwe plattegrond wordt gemaakt, keuken en sanitair is verbouwd in 2017)

plattegrond schip 3

 

Zeil met ons mee, wij weten de weg!