Eb en vloed op de Waddenzee

Heb je al eens van de term ‘droogvallen’ gehoord?

Dat is wanneer we aan boord zijn van een van onze schepen terwijl het eb is. Dat betekent dat al het water weg begint te stromen uit delen van de Waddenzee en wij op de bodem van de zee komen te liggen. Het wegstromen van het water gebeurt niet zomaar, het heeft te maken met het getij. De aantrekkingskrachten van de zon en de maan zijn de oorzaak van het periodiek rijzen en zakken van het water. Het is een onvergetelijke belevenis om tijdens eb een ‘nieuwe wereld’ te ontdekken op de bodem van de zee. Ga je met ons mee?

Droogvallen met Noordvaarder Zeilreizen

Het klinkt misschien een beetje spannend: gestrand zijn op de bodem van de zee. Maar aan boord van een van onze schepen wordt het een magische gebeurtenis. Wanneer het water is weggezakt, stappen we van boord en gaan we op ontdekkingstocht. We spotten zeehondjes die lekker liggen te zonnebaden, we verzamelen schelpjes en zien kleine krabben rondrennen. Voor jong en oud is het droogvallen een onvergetelijke belevenis. Een moment waarop je nergens heen kan, dat geeft vrijheid!

Onze ervaringen met eb en vloed op de Waddenzee

Een van de grootste voordelen van veel zeilen is dat wij al heel wat eb en vloed op de Waddenzee hebben beleefd. En het onbeschrijfelijke gevoel van vrijheid die je krijgt tijdens het droogvallen, willen wij met iedereen delen! Tijdens het droogvallen is er voor ieder wat wils. Jullie kunnen lekker op ontdekkingstocht op de zeebodem of genieten van een heerlijk hapje en drankje, verzorgd door de scheepskok. Onze bemanning kan jullie leuke weetjes en interessante informatie vertellen over de Waddenzee en de zeebodem. Voel je dus vrij om al je vragen te stellen!

Noordvaarder neemt je mee tijdens eb en vloed op de Waddenzee

Heb jij het droogvallen altijd al willen meemaken? Wil jij de eb en vloed op de Waddenzee ervaren? Dan is dit je kans! Tijdens onze weekend, midweek en week zeilreizen nemen we alle tijd om droog te vallen. Aan boord van een van onze prachtige zeilschepen ontdek je de geheimen van de Waddenzee. Voor een actueel overzicht van alle zeilreizen kun je hier klikken. Wil je meteen een zeilreis boeken? Dat kan hier! Neem gerust een kijkje tussen al onze zeilreizen of neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Wil je alvast kennismaken met onze zeilschepen? Dan stellen we jou graag voor aan De Noordvaarder en De Victoria S.

Droogvallen met Noordvaarder Zeilreizen