Een unieke zeilvakantie

Je voelt het al: die wind door je haren, de zeelucht in je longen en het verleidelijke gevoel van avontuur! Er is weinig te doen dat zo avontuurlijk en rustgevend tegelijkertijd is, dan een zeilvakantie op een prachtig zeilschip. Aan boord van een historisch zeilklipper ervaar je het echte zeemansleven.

We hijsen samen de zeilen en zetten de koers richting het avontuur. Tijdens deze unieke zeilvakantie verkennen we de Waddenzee, vallen we droog en meren de Waddeneilanden aan. Wat je nog meer van deze unieke zeilvakantie kunt verwachten? Dat vertellen we je maar al te graag!

Avontuurlijk zeilvakantie aan boord

Bij Noordvaarder zeilreizen kun je kiezen uit twee schepen: de Victoria S. en de Noordvaarder. De Noordvaarder is een prachtige klipper met plaats voor 26 gasten tijdens een zeilvakantie. De Victoria S. is een Stevenaak met plaats voor 24 gasten tijdens een zeilvakantie. Beide schepen hebben een unieke en persoonlijke historie en karakter. Je kunt hier klikken om meer te lezen over de historie van onze zeilschepen, maar het karakter ervaar je pas echt wanneer je aan boord bent.

Droogvallen tijdens het zeilen

Tijdens de zeilvakantie gaan we (als het weer dit toelaat) natuurlijk ook droogvallen. Dit is een unieke belevenis! Wanneer het eb wordt, loopt het zeewater langzaam weg. Het schip zakt tot op de bodem van de Waddenzee! Wanneer het water weggevallen is, stappen we van boord en verkennen we de bodem van de zee. We zien allerlei zeediertjes op de bodem krioelen en zoeken de mooiste zeeschelpen uit. Wanneer het eenmaal weer vloed begint te worden stappen we weer aan boord. Als er weer voldoende water onder het schip staat hijsen we samen de zeilen en gaan we op naar het volgend avontuur!

Zeilarrangementen bij Noordvaarder Zeilreizen

Er zijn verschillende zeilarrangementen om uit te kiezen bij Noordvaarder Zeilreizen. Zo worden zeilreizen van een dag, een weekend, een midweek en een week aangeboden. Daarnaast kun je de vakantie zo actief of rustgevend maken als je zelf wilt. Zeil mee als volwaardig lid van de bemanning of relax in de salon of aan dek met een goed boek. Bekijk hier onze zeilreizen. Heb je vragen over een zeilarrangement of wil je graag meer informatie over de mogelijkheden bij Noordvaarder Zeilreizen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Avontuurlijk zeilvakantie aan boord