Weekend zeilen Waddenzee

Groepsarrangement zeilen met (sport)vrienden, familie of collega's. Stap aan boord en kom tot rust! Wil je een weekendje genieten van wind en water, zeil dan met ons mee. Deze zeilreis nemen we je mee naar de unieke plekken op het Wad. 

Je kunt actief mee zeilen op de Waddenzee en zelf de touwen of het roer in handen nemen, maar je kan ook gezellig bijkletsen met collega's, (sport)vrienden of familie op het dek en je laten inspireren door de prachtige omgeving of staren naar de horizon.  Naast het zeilen bieden we de mogelijkheid op een actieve en avontuurlijke manier het eiland te ontdekken. Met activiteiten zoals kitesurfen, mountainbiken, blow-karten, raften, met een landrover de noordzeekust verkennen en nog veel meer

noordvaarder zeilreizen ijsselmeer 1 17

Je bent vrij om zelf uitgebreid te koken in de volledig ingerichte kombuis, maar kan je ook in de watten laten leggen door onze ervaren scheepskok.

We overnachten op een van de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland, Ameland of Texel met hun eindeloze stranden. Als het weer het toelaat kunnen we ook voor anker op zee of op een van de vele zandbanken overnachten. Dit weekend laat je je leiden door wind en getij en kunt u de dagelijkse beslommeringen even achter je laten.

De Noordvaarder en Victoria S zijn beide snelle en luxe historische zeilschepen en een zeer comfortabele groepsaccommodatie voor een zeilreis met vrienden of familie. 

Kosten zeilweekend

Een zeilweekend aan boord van een van onze schepen kan je boeken vanaf 106,00 euro p.p. op basis van volle bezetting van het schip, exclusief catering. In het voor- en najaar profiteer je van 10% korting op de zeilreis. De huurprijzen van beide schepen kan je hier nalezen. 

Programma

Op vrijdagavond kan je vanaf 20.00 uur aan boord. Op aanvraag kunnen we een inscheepmaaltijd of berbecue verzorgen. Jullie hebben een gezellige gezamenlijke avond in de salon, bij mooi weer aan dek of je loopt Harlingen even in. Zaterdagochtend worden na het ontbijt en de 'zeil-uitleg' de trossen losgegooid en wordt er koers gezet naar een van de eilanden. Na een mooie zeildag meren we af in de haven en kan ieder op eigen gelegenheid het eiland verkennen. In overleg kunnen we ook samen met jullie een leuk eiland-programma samenstellen. Zondag vertrekken we in de loop van de ochtend weer uit de haven en maken een mooie zeiltocht terug naar Harlingen. Waar we tegen vier uur weer afscheid van alkaar nemen.

Catering

Tijdens het weekend zeilen op de Waddenzee aan boord van onze historische schepen kan de catering volledig verzorgd worden. Els van cateringbedrijf de Schippersvrouw versterkt ons team, als je er voor kiest om het bereiden van de maaltijden uit te besteden. Zij heeft veel ervaring met het reilen en zeilen in de kombuis en maakt voor het bereiden van haar gerechten gebruik van dagverse streekproducten. Het is mogelijk te kiezen voor een eenvoudige pasta, overschotel of stamppot, maar je kan je ook laten verwennen met een meergangen diner en een bijpassend wijnarrangement. In overleg stellen we het menu naar wens samen. Om een idee te krijgen van de mogelijkheden hebben we enkele suggesties op een rij gezet. 

 Wil je boeken of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

 

Beleef een uniek bedrijfsuitje of familieweekend zeilen aan boord van onze historische zeilschepen!