Zeilen op de Waddenzee

Zeilen op de Waddenzee is het mooiste wat er is, volgens ons. Maar wat wordt er nou bedoeld met de Waddenzee? En wat is er precies nou zo speciaal aan de Waddenzee? Lees hieronder verder en krijg antwoord op al je vragen!

Waar ligt de Waddenzee?

De Waddenzee is de binnenzee tussen de Waddeneilanden. Het ligt tussen de Noordzee en het vasteland in, van zowel Nederland en Duitsland als Denemarken. Het is een langer gebied dan je in eerste instantie denkt. De Waddenzee strekt zich helemaal uit tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken!

De Waddenzee is UNESCO Werelderfgoed

Een gebied dat geroemd is om haar prachtige kenmerken. De lange zandplaten die tevoorschijn komen laat water en de prachtige natuurgebieden. De Waddenzee is op vele plekken ondiep en het water van de zee is relatief warm. Hierdoor leven er vele soorten planten en dieren in de Waddenzee. In de Waddenzee komen alleen al 250 verschillende soorten planten voor. Verder is het een broedplaats voor wel 10 tot 12 miljoen vogels per jaar. Het is dan ook geen verrassing dat in 2009 de Waddenzee officieel op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet werd.

Het bekendste dier van de Waddenzee is toch wel de zeehond. Er zijn twee soorten die zich de Waddenzee als thuis genoemd hebben, namelijk de grijze zeehond en de gewone zeehond. Vroeger werd er gejaagd op ze en een virus zorgde voor een grote afname in de zeehondenpopulatie. In de jaren 80 is dit gelukkig weer terug gedrongen, en zit er weer een toename in de populatie.

Al zin in zeilen op de Waddenzee?

Stap aan boord van één van onze historische zeilschepen en ervaar rust, avontuur en natuur. Voel de zee door je lijf heen en geniet van het unieke gebied dat de Waddenzee heet. Vanaf de zee ziet alles er net wat anders uit, dan wanneer je op het land staat.

Ervaar hoe het is om te zeilen op de Waddenzee. Kom mee met ons, wij weten de weg naar de mooiste plekjes in de Waddenzee. Laat ons jou een unieke zeilervaring geven. We hebben verschillende zeilreizen klaar staan. Bekijk ze hier:

Heb je ook zin gekregen om de prachtige Waddenzee te ontdekken? Zeil met ons mee op een van onze mooie zeilschepen. Je kunt overnachten aan boord en gebruik maken van de volledige scheepskombuis voor het bereiden van heerlijke maaltijden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je lekker te laten verwennen door onze scheepskok.

De Waddenzee is UNESCO Werelderfgoed