MENU
Zeilreizen
 • REGISTREER

Meivakantie 4-6 mei 2018. Een heel weekend in de buitenlucht! Stap aan boord met je gezin en beleef een bijzondere zeilzwerftocht op de Waddenzee speciaal voor ouders en kinderen. Geef je kinderen een onvergetelijke ervaring!

Droogvallen, krabbetjes, zeesterretjes, mosseltjes zoeken, zeehonden spotten, zwemmen en naar het strand met een emmer, schep en voetbal. 

Wanneer

Vrijdag 4 mei 20:00 uur tot zondag 6 mei 17:00. All-inclusive reis en zeil-ervaring is niet nodig!

 

De zeiltocht

Op vrijdag vanaf 20:00 uur stap je aan boord en maakt kennis met de bemanning en de andere gasten. Op zaterdag gaan na het ontbijt de trossen los en en worden na de zeiluitleg de zeilen gehesen. Je kan zelf actief de touwen in handen nemen, navigeren of sturen, maar er is ook volop tijd om te genieten van het uitzicht over de Waddenzee. De kinderen kunnen tijdens het zeilen volop meewerken aan dek, krijgen uitleg over het zeilen, helpen sturenen navigeren en leren alle zeemansknopen. Zij worden begeleid door de schipper en matroos. Na een mooie zeiltocht over de Waddenzee meren we in de loop van de middag af in de haven van Terschelling of Vlieland. Er is dan nog voldoende tijd om het eiland te verkennen met een mooie wandeling, per (bak)fiets of gewoon lekker met een emmer &  schep naar het strand. Krabben vangen & zeesterren zoeken in de haven met de kinderen valt ook altijd erg in de smaak. Op zondag is er nog tijd om naar de duinen en het strand te gaan en daarna worden de zeilen weer gehesen. De zeiltocht gaat weer terug richting Harlingen. Hier zal het schip aan het einde van de middag weer afmeren en nemen we afscheid van elkaar. 

 

Catering aan boord

Buitenlucht maakt hongerig! Gedurende het zeilweekend zal de scheepskok zorgen voor heerlijke maaltijden en houd hierbij rekening met de kinderen. Op zaterdag ontbijt, lunch en diner. Op zondag ontbijt en lunch. Drankjes (koffie, thee, fris, limonade, bier en wijn) zijn inclusief. Van de gasten wordt het opprijs gesteld in het weekend een helpende hand in de keuken te geven. 

 

Prijs

De kosten voor deze volledig verzorgde familiezeilreis bedragen 230,00 euro p.p. Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs 160,00 euro.

De prijs is inclusief eten & drinken, dekbed en handdoekenset p.p. Je kan kiezen voor een 2- of een 4-persoonskamer. De bedden zijn volledig opgemaakt met dekbed en bedlinnen.  

 

Veiligheid

Zeilen is ook voor de aller kleinste piraten geschikt aan boord van onze schepen. Plezier en veiligheid staan voorop:

 • zwemvesten zijn aanwezig voor groot en klein.
 • de railing rondom het schip is voorzien van een net zodat ook de aller kleinsten vrij kunnen rondlopen (a/b Noordvaarder).
 • wij hebben eventueel een harnas om een kleine piraat mee aan te lijnen. Zo hebben onze eigen kinderen hun eerste stapjes ook aan boord geleerd.
 • de veilige zitkuip (kussentjes zijn aanwezig) is ruim en comfortabel voor jong en oud. Kinderen kunnen hier vrij rondlopen.
 • er is een brede rvs loopplank met railing aanwezig voor het van- en aanboord gaan.
 • 's avond gaat de deklamp aan zodat het aan dek voldoende verlicht is.

 

Stap aan boord voor een ontdekkingsreis vol van zeilen, gezelligheid en kinderavonturen die de kleine piraten nooit meer zullen vergeten! Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen. 

 

Zeilen met kinderen, een prachtig kinderavontuur!

 

Lees verder...

Bel terug

 1. Geen naam ingevuld
 2. Geen correct telefoonnummer
 3. Geen (geldig) e-mailadres
 4. Ongeldige invoer
 5. Ongeldige invoer

Noordvaarder Zeilreizen

 • Ligplaats
 • Zuiderhaven tegenover nr 78
 • 8861 XV Harlingen
 • Elske: 06-46116273
 • Michael: 06-51438486
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

facebook noordvaarder