Zeilen & Kitesurfen

Een ideale combinatie van twee fantastische watersporten op de Waddenzee of IJsselmeer!  Tijdens de zeilreis bepalen wind en getij wat de ideale kite lokatie is en zeilen we daarnaartoe.

Programma

Op vrijdagavond staat er aan boord een warme hap klaar en verzamelt iedereen zich aan boord van historisch zeilschip de Noordvaarder of de Victoria S in Harlingen. Aan boord van de Victoria S kunnen 24 personen overnachten en op de Noordvaarder 26 personen. Eventueel kan je op vrijdag bij het Harlingerstrand je kite op laten en al vast even het water op. Zaterdag na het ontbijt gaan de trossen los en worden de zeilen gehesen. Er wordt koers gezet naar een ideale kite lokatie zoals Terschelling, Vlieland, Makkum, Workum, Stavoren of Enkhuizen. Aan het begin van de middag kunnen hier de kites weer opgelaten worden voor een fantastische surf sessie! ’s Avonds worden de ervaringen van de dag onder het genot van een hapje en een borrel door gesproken aan boord of in een gezellig cafe. Zondag ochtend kan er nog een paar uurtjes gekite worden na een stevig ontbijt en in de middag zeilen we weer naar Harlingen.

Accommodatie

De schepen hebben een ruime en sfeervolle salon om gezellig samen te zijn. Kiten en zeilen maakt hongerig! In de volledig ingerichte kombuis kunnen heerlijke maaltijden bereid worden. Het is ook mogelijk om de scheepskok mee te laten varen die heerlijke maaltijden klaarmaakt met verse streek produkten. De kamers hebben een wastafel en stapelbed en er zijn 2 douches en 2 toiletten. Er is een biertje van de tap, een muziekbox en diverse spelletjes.

Prijzen

Je kan hier de prijzen nalezen om het schip te huren. De genoemde prijzen zijn bij volledige bezetting en er zijn verder geen bijkomende kosten. Je kan natuurlijk ook met een kleinere groep komen. Het is ook mogelijk om een week te gaan zeilen en kiten dan plannen we samen een mooie route aan de hand van wind en getij. Als het getij gunstig is zijn Ameland en Schier ook te bezeilen! Een prachtige watersportvakantie op een unieke groepsaccommodatie.

Contact & boeken

Voor het maken van een boeking, een optie of voor meer informatie kan je gerust contact met ons opnemen. Informeer naar de mogelijkheden en we maken samen plannen voor een perfect kiteavontuur op het water!

Ga je mee kitesurfen op de Waddenzee? Wij weten de weg…