Zeilzwerven en kajakken

Zeilzwerven, kajakken op de Waddenzee en eilandhoppen. Een prachtige zeilreis voor individuele deelname. Een deel van de groep gaat kajakken en een deel van de groep gaat zeilen.

Zeilzwerven en kajakken op de Waddenzee

Heerlijk een week zwerven op de Waddenzee en even helemaal weg van de hectiek op de vaste wal. Je hoofd even leeg laten waaien en nieuwe mensen ontmoeten. Waddeneilanden bezoeken, droogvallen op een zandbank, ’s nachts voor anker liggen op zee, kajakken en zeilen. Zeehonden spotten, vogels en krabbetjes bewonderen. Met de kajak en het zeilschip zoeken we de mooiste plekjes van het Wad op. Vlak langs de zandbanken en door smalle geultjes. Dit onder begeleiding van een ervaren en gecertificeerde kajak instructeur en schipper.

Naast dat er gekajakt wordt kan er ook gezeild worden. Dus je kan je ook inschrijven als niet wil kajakken! Dan ben je actief in de weer met zeilen, sturen en navigeren, maar ook heerlijk luieren en genieten van het uitzicht over zee. Samen met een aantal kayakkers die hun eigen koers varen, maar ook soms meevaren. s’Avonds met elkaar de warme maaltijd klaarmaken en genieten van de mooie zonsondergangen en de stilte op het wad.

Zin gekregen? Neem contact met ons op! Stap aan boord met een vriend(in) of familielid en beleef een prachtige vakantie op de Waddenzee. Zeilervaring is niet nodig.

Hoe ziet deze week er uit?:

We hebben kijken van tevoren naar het tij en zij is gunstig om deze week zo veel mogelijk Waddeneilanden te bezoeken. We gaan sowieso naar Vlieland, Terschelling en Ameland. We blijven een nacht voor anker op de Waddenzee en beleven het droogvallen op een van de vele zandbanken. Op zondagavond bepalen we aan de hand van de windvoorspelling of we Schiermonnikoog of Texel toevoegen aan het vaarprogramma. Zondagavond komt iedereen aan boord van de Victoria S en maken we kennis met elkaar. Maandag gaan na de zeiluitleg de trossen los en zetten we koers richting de Waddeneilanden. De kajakkers zullen grote delen van de tocht per kajak afleggen en dan wordt er met de Victoria S gezeild. Ook als de kano’s aan dek liggen zal er gezeild kunnen worden. Voor de kajakkers zoeken we de mooiste vaargebieden op. Zoals onder Vlieland, onder Terschelling richting de Blauwebalg, Engelsmanplaat enz. De te varen route is afhankelijk van wind en getij en kan gedurende de week bijgesteld worden. Gedurende deze zeilvakantie is er voldoende tijd om lekker je eigen weg te kiezen op een van de waddeneilanden per fiets of te voet of je verdiepen in een lekker boek. Op zondag zeilen we weer terug naar Harlingen waar we afscheid van elkaar nemen. Gedurende de tocht bereiden we gezamenlijk de maaltijden voor, zorgen voor de inkoop en de ‘huishouding’.

Er is een ervaren kajakinstructeur aan boord en een ervaren schipper en maat aan boord van de Victoria S. Veiligheid en plezier staan voorop!

Kosten & periode:

De periode voor 2021 wordt nog bekend gemaakt.

De prijs is inclusief eten en excl. drankjes € 490,00 voor 7 dagen genieten van deze zeilvakantie. Gedurende de tocht bereiden we gezamenlijk de maaltijden voor, zorgen voor de inkoop en de ‘huishouding’. Je neemt je eigen kajak mee en ervaring op zee is een vereiste.

Contact

Voor het reserveren van een kamer, een vrijblijvende optie of meer informatie kan je gerust contact met ons opnemen.

Zeil je met ons mee? Wij weten de weg!