Teamtraining Zeilen

Teamgeest is net als de wind! “Het is iets ongrijpbaars. Je kunt het niet zien, alleen voelen, maar niets brengt je verder dan het geloof in elkaars kunnen.”
Zeilen lijkt weinig met de werksituatie te maken te hebben, maar juist de buitengewone niet-routinematige situatie waarin de deelnemers geplaatst worden zorgt ervoor, dat zij niet kunnen “vluchten” in bedrijfsregels en routines. Teamleden leren tijdens de teamtraining aan boord eigen verantwoordelijkheid te nemen om anderen aan te spreken en zicht zelf aan te laten spreken.

Er wordt direct ervaren wat het betekent als een schakel in het geheel niet meewerkt, maar vervolgens ook niet geactiveerd wordt, namelijk dat het eindresultaat negatief beïnvloed wordt.

De methode van teamtraining aan boord van zeilschip de Noordvaarder en de Victoria S kenmerkt zich door een combinatie van fysieke en mentale activiteiten gericht op het vormgeven van ervaringsleer. De teamleden krijgen als groep opdrachten om uit te voeren met het zeilschip. Zij leren vooraf de nodige vaardigheden van ons. Wij bewaken ten alle tijden de veiligheid van de deelnemers en het schip.

Wij werken samen met een zeer ervaren teamtrainer, Kris Heijnis. De teamtraining zeilen bieden we aan voor zowel een dag, als voor meerdere dagen. Het is zeker de moeite waard om langer met elkaar ‘in zee’ te gaan. We begeleiden het team niet alleen aan boord, maar een intake en de nazorg hoort er ook bij. Het eten en drinken aan boord kan verzorgd worden, maar vaak wordt de rol van de scheepskok ook toegewezen aan een van de teamleden. Dit gaat in overleg.

Voor prijzen en informatie over teamtraining zeilen op de Waddenzee aan boord van onze zeilschepen kan je contact met ons opnemen.

“Een schip op het strand is een baken op zee”:  Je kunt leren van het ongeluk dat anderen is overkomen. Als je namelijk inziet waarom het misging bij de ander, overkomt jou niet hetzelfde.

Samen zeilen is teambuilden!