Familie zeilreis

Een kinderavontuur aan boord! Geef je kinderen een onvergetelijke ervaring en zeil mee op de Waddenzee. Droogvallen, krabbetjes, zeesterretjes, mosseltjes zoeken, zeehonden spotten, zwemmen en naar het strand.

Zeilen is ook voor de aller kleinste piraten geschikt aan boord van zeilklipper de Noordvaarder.

Plezier en veiligheid staan voorop:

  • zwemvesten zijn aanwezig voor groot en klein.
  • de railing rondom het schip is voorzien van een net zodat ook de aller kleinsten vrij kunnen rondlopen.
  • wij hebben eventueel een harnas om een kleine piraat mee aan te lijnen. Zo hebben onze eigen kinderen hun eerste stapjes ook aan boord geleerd.
  • de veilige zitkuip (kussentjes zijn aanwezig) is ruim en comfortabel voor jong en oud. Kinderen kunnen hier vrij rondlopen.
  • er is een brede rvs loopplank met railing aanwezig voor het van- en aanboord gaan.
  • ’s avond gaat de deklamp aan zodat het aan dek voldoende verlicht is.

Hoe ziet zo’n weekend er uit?

Het avontuur zeilen met kinderen begint op vrijdag vanaf 18:00 uur en maakt u kennis met de bemanning. In overleg wordt de bestemming bepaald. Op zaterdag gaan na het ontbijt de trossen los en en worden na de zeiluitleg de zeilen gehesen. U kunt zelf actief de touwen in handen nemen, navigeren of sturen, maar er is ook volop tijd om te genieten van de rust en natuur of om bij te kletsen met vrienden of familie. De kinderen kunnen bij de zeilreis volop meewerken aan dek, krijgen uitleg over het zeilen en leren alle zeemansknopen en armbandjes maken. Zij worden begeleid door de matroos. Na een mooie zeiltocht over de Waddenzee meren we in de loop van de middag af in de haven van Terschelling of Vlieland. Er is dan nog voldoende tijd om het eiland te verkennen met een mooie wandeling, per (bak)fiets of gewoon lekker met een emmer &  schep naar het strand of krabben vangen & zeesterren zoeken in de haven met de kinderen. Buitenlucht maakt hongerig dus aan het einde van de dag bieden we de mogelijkheid om de barbecue aan te steken om zo een mooie dag af te sluiten. Op zondag zullen in de loop van de ochtend, na nog wat tijd op het strand en in de duinen, de zeilen weer gehesen worden en het gaat de zeiltocht terug richting Harlingen. Hier zal het schip aan het einde van de middag weer afmeren en nemen we afscheid van elkaar.

Weekend of een week?

Je kan kiezen voor een weekend zoals hierboven staat beschreven, maar het is ook mogelijk om er een zeilvakantie van te maken en een week mee te zeilen met een aantal gezinnen of familie. Samen plannen we de route die we gaan zeilen naar de eilanden. Eventueel combineren we het met enkele havens aan het IJsselmeer. Droogvallen is zo’n unieke ervaring voor jong en oud die je niet mag missen. We nemen je mee naar de mooiste zandbanken en blijven een nacht voor anker liggen.

Kosten

De huurprijzen van de schepen kan je hier nalezen. In het voor- en najaar profiteer je van 10% korting op de zeilreis. Deze prijzen zijn inclusief bemanning, havengeld en toeristenbelasting. De prijs is exclusief eindreiniging en catering. Dit kan naar wens verzorgd worden door scheepskok de Schippersvrouw. We maken graag een mooi voorstel voor de scheepsmaaltijden.

Contact & Boeken

Voor het maken van een boeking, een vrijblijvende optie of meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen. Stap aan boord voor een ontdekkingsreis vol van zeilen, gezelligheid en kinderavonturen die de kleine piraten nooit meer zullen vergeten!

**    Tip: meezeilreis in de Herfstvakantie.

*** Lastig om zelf een groep samen te stellen?
We zij nog bezig met de planning voor 2019 om een meezeilreis aan te bieden waarop je als gezin kan inschrijven. Wanneer je interesse hebt neem gerust contact met ons op.

Zeilen met kinderen, een prachtig kinderavontuur!